Adembenemend indrukwekkend verhaal….

Al zappend kom ik er terecht. Een interview met een van de fietsers van de Alp DhuZes.

Wereldberoemd inmiddels door het doel dat ze nastreven.

Afbeelding

Ze fietsen om geld te verzamelen voor onderzoek tegen kanker. Ze maken indruk door de persoonlijke verhalen van de deelnemers. Soms zijn ze zelf ooit getroffen door de ziekte. Soms verloren ze geliefden. Hun kind, moeder, vader, partner, vriend of collega.

De fietstocht is een tocht van herkenning en samen verwerken. Van geluk en verdriet, van uitputting en doorzetten. Alles komt voorbij…

De beelden maken indruk. Ik zap en kom midden in een interview terecht.

De vrouw vertelt over het verlies van haar kind. Hoe ze lang dachten dat het kind niets mankeerde, maar gewoon een beetje meer aandacht nodig had dan een ander kind. Hoe ze ontdekten dat het echt ziek was. De lijdensweg voor het kind, het gezin en uiteindelijk het onvermijdelijke afscheid.

Ze vertelt over de strijd van haar leven, haar diepe wanhoop, haar twijfel of ze nog verder kan leven. Ik word meegezogen in haar verhaal en voel het kippenvel bij mezelf opkomen.

Dan vertelt ze over deze fietstocht, hoe ze besloot te gaan voor het leven. Voor het leven van haar zelf en voor haar gezin. Hoe ze voelt dat ze dit doet voor haar overleden kind. Haar verhaal leeft!

Dat is wat er met mij gebeurt. Door haar verhaal begrijp ik nu de passie van de fietsers en hun gevecht tegen kanker.

Een verhaal dat emoties oproept zorgt er voor dat het publiek helemaal op gaat in jouw boodschap. Dat is juist de kracht er van.Afbeelding

 

Ik leg de link naar mijn presentaties en bedenk dat dit de ultieme vorm van „storytelling” is. Een verhaal dat echt is en meteen duidelijk maakt waarom het de presentator zo raakt.

Als je wilt dat je publiek geraakt wordt vertel dan niet zo maar een verhaal, maar vertel jouw verhaal en koppel dat aan je boodschap. Spreken in het openbaar begint met een boodschap die je over wilt brengen. Dat kun jij ook! Met een verhaal…

Op 20 juni a.s. geef ik een training „presenteren met storytelling” Mee doen? Kan. Bel me; 06-30468339

 

 

Plaats een reactie