Waarom een ondernemer een loopbaanadviseur opzoekt…?

Dat heb ik al vaak gehoord. Wat, werk je ook voor ondernemers? Waarom dat? Die hebben toch al werk?

Klopt allemaal. Tenminste meestal wel. Van dat werk dan.. In tijden van crisis soms ook niet.

Maar ja, ook een ondernemer twijfelt weleens. Heb ik het hiervoor allemaal gedaan? Is dit het nou? Hou ik dit wel vol? Past dit nog wel bij me? Moet ik niet in loondienst?

Zo ook Alie. Jonge vrouw. Al 4 jaar een eigen bedrijf. Franchise-concept. Hm. beviel niet meer. Moest hele hoge tarieven vragen. Kostte veel tijd om nieuwe klanten te vinden en dan… veel geld ging er in het franchise-concept zitten..

Of… neem Peter. Peter rolde in zijn eerste eigen bedrijf. En toen in het tweede. Tja, kwam uit een ondernemersfamilie. Daar gaat dat soms zo. Nooit stil gestaan bij “beroepskeuze”. Nu wel. Waarom? Geen zin meer. Op. Helemaal.  Wil weg, ver weg. Stoppen.

Alie is jong en heeft energie. Ik geef haar veel concrete opdrachten. Ze raast er door heen. Drie gesprekken. Heel snel beslist ze. “Ik stap uit de franchise, ik heb een beter idee”.

En jawel. Een topidee. Is nu een jaar verder: het loopt als een tierelier. Goed gedaan Alie!

En Peter? Duurde wat langer. Hij besloot zijn zaak te verkopen en dat duurde even. Daarna ging hij , eindelijk, doen wat hij het liefste deed. Werken met jongeren. En daar is hij heel goed in. Ook weer bruisend van de energie.Afbeelding

Zo zie je maar. Ondernemen is risico’s nemen. Neem eens het risico om naar een loopbaanadviseur te gaan. Wie weet hoe spannend de uitkomst kan zijn..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s